Få hotte Gudinnetips!     

2 Gudinner på kjøkkenet

Er du som meg?

Liker du å lage mat, men trenger litt inspirasjon i hverdagen?

Bli med å møt min skjønne venninne og Gudinne søster Nina. Hun nyter å lage mat, og har god kunnskap fra  matlagingskulturen på Sri Lanka. I dag har vi vært å handlet på Jaffna Food på Youngstorget.

Gøypåkjøkkenetninafay4

Jeg elsker det å nyte å skape mat til de jeg er glad i, hele skapelsesprosessen gjør jeg i en kreativ energi som gjør meg sååå glad.

Det å få dele dette med Nina, en så kunnskapsrik kvinne på kjøkkenet!!! -er så deilig. Da blir det så forundrlig opplevelsesrikt herlig og vi flyter i god energi, mye entusiasme og rosa boa glede.

FLY HIGH WITH FAY AND NINA IN THE KITCHEN SKY!

mat3

Som dere ser er dette smakfull fargerik mat, med en masse deilige grønnsaker, og andre nytelsesfulle saker jeg ikke engang kan navnet på. Men det er jo med på å skape hele opplevelsen og gleden på kjøkkenet, ikke sant?

Jeg fryder meg som et lite skeptisk barn, når jeg får lære, oppleve, lukte, smake og dele på denne måten. Husk at kvinner i alle kulturer og til alle tider har stått og sammen og lagd mat på denne måten. Det er en helt spesiell gudinne energi som oppstår når vi skaper og nyter samtidig.

3matliggende

Her har du en av de fantastiske oppskriftene til Nina. Takk for at du deler av din enorme kunnskap Nina, love you!

Dahl med bananblomst

1 bananblomst, 250 gr Masur Dal-røde linser

1 liten rød løk, 1/2 grønn chilli, 5 fedd hvitløk, 1 stilk karapincha

1 knivspiss kanel, kjøp bark i butikken-ikke bruk pulver, 1,5 ts curry pulver, 1 knivspiss gurkemeie, salt, pepper og chillipulver etter smak.

4 dl kokosmelk, 

Fyll en bolle med vann, dryss oppi salt. Ta bananblomsten kutt av stilken på blomsten. Del blomsten i to. Skjær en halv del i tynne skiver. Legg bitene i bollen med saltvann. Skyll Dal linsene to ganger. Legg de i et dørslag og la vannet renne av. Ta opp bananblomstenfra saltvannet og press av overskytende vann. Bland Dalen sammen med bananblomsten. Kutt chilli, løk, hvitløk og Karapinsha smått. Miks det tørre krydderet sammen. Bland alt med hånden og tilsett 3 dl kokosmelk. Kok opp, skru ned varmen og la de syde til kokosmelken er kokt inn.

Når det er tørt, rør godt rundt og tilsett 1 dl kokosmelk. Serveres med ris, veldig gjerne rød ris.

Bananblomsten renser tarmene og magesekken, innholder jern og vitaminer  

5tilbordsx3bilder

Vi har selvfølgelig invitert mennene i livene våre når vi skal smake og spise all denne vakre og nytefulle maten. Nina har med seg sin sønn Lage, og jeg har med min GRØNN hårede sønn Felix og min mann Øystein. Mat blir oftest BEST, når man deler. Er du ikke enig? Huff, ser at vi har glemt å dekke på glass, vi drikker av boksene….hyl, for en Gudinne feil…. Men sånn blir det, når maten lukter så godt, at vi ikke klarer å vente med å spise.

Det ble bare DIGG IN! Fort, for det smaker helt vidunderlig godt.

Hva får deg til å føle deg som en Gudinne på kjøkkenet, hva gjør du da?

kiss kiss Fay

 

Leave a reply

Få hotte Gudinnetips!